Sisteme inchidere

0
Sistemele de inchidere pentru usi sau pentru porti sunt cu atat mai bune cu cat rezista timp indelungat fara service si faca fata incercarilor nedorite de efractie. Cel mai important aspect al unui sistem de siguranta pentru usi este acela ca usa trebuie sa functioneze impecabil fara sa se stie ce sistem foloseste. Mai bine spus, el nici nu trebuie sa se auda.

Pentru acest lucru mecanismele de siguranta din interiorul usilor sau al portilor, in speta broastele, au fost concepute de-a lungul timpului de catre producatorii de renume in asa fel incat astazi implinesc mai multe roluri: sunt silentioase, rezista la uzura indelungata, rezista la incendiu, rezista la intemperii, au rol antiefractie si antifurt, se pot adapta in general oricarei usi cat si oricarui cilindru sau garnitura de manere.

In functie de tipul usii pe care se monteaza se impart in cateva categorii: broaste pentru usi metalice si porti exterioare, broaste pentru usi de interior, broaste pentru PVC sau aluminiu sau broaste pentru usi glisante.

In functie de locul unde se monteaza pe usa cat si felul in care se actioneaza mecanismul de deschidere, distingem: broaste electrice si broaste electromagnetice, broaste ingropate sau aplicate.

Pentru intretinerea sistemelor de inchidere este suficienta ungerea o data pe an cu un spray special pus la dispozitie de vanzator. Astfel, pot rezista in ciclul de functionare foarte multi ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (22 votes cast)
Sisteme inchidere, 5.0 out of 5 based on 22 ratings
Share.

Autor